Purjelennon ja moottoripurjelennon esittely- ja tutustumiskurssit

TIY järjestää purjelennon- ja moottoripurjelennon esittely- ja tutustumiskursseja

  • Esittelykurssi on mainio tapa päästä kokeilemaan lentämistä. Esittelykurssiin kuuluu yksi lento kaksipaikkaisella purje- tai noin 20min moottoripurjekoneella opettajan kanssa. Kurssin hinta on 150€.
  • Tutustumiskurssin ideana on päästä kokeilemaan purjelentokoneen ohjaamista sitoutumatta lupakirjakurssin suorittamiseen. Kurssiin kuuluu kaksi koululentoa lennnonopettajan kanssa kaksipaikkaisella koulukoneella. Kumpikin lento lennetään samana päivänä eli kurssi kestää päivän. Kurssin hinta on 195€.

Purjelennon esittely- ja tutustumiskurssit järjestetään Jämin lentokentällä. Moottoripurjekoneella operoimme Pirkkalan lentokentältä.

Kurssien järjestämisessä on aina säävaraus. Tyypillisimmin lentämisen estää sadesää tai muutoin matala pilvikorkeus tai liian kova tuuli.

Esittely- ja tutustumiskurssille voi osallistua aikaisintaan sinä vuonna kun täyttää 15 vuotta. Maksimipaino kurssilaiselle on noin 100kg.

Lisätietoja kursseista ja ilmoittautumiset sähköpostilla tiysihteeri (at) gmail.com tai puhelimella 040-5011474.

Katso kurssiajankohdat tapahtumakalenterista.

Mitä kentälle mukaan?

  • Ilmoittaudu kurssille aina etukäteen TIY:n sihteerille
  • Varaathan lentomaksun käteisenä, jos sinulla on lahjakortti ota se mukaan
  • Lennolla on oltava lakki päässä, mutta ei sellaista jossa on nasta päälaella, se voi rikkoa koneen kuomun. Paras on vaalea kangashattu.
  • Jämillä on käytettävissä ravintolapalvelut, mutta kentän laidalla ei mukavuuksia ole, ota mukaan juotavaa tai evästä tarpeen mukaan.
  • Päivän aikana ollaan paljon ulkona, suojaudu auringolta tarpeen mukaan esim aurinkovoiteella ja lakilla sekä aurinkolaseilla
  • Huomioithan, että lentovuoroa voi joutua odottelemaan jonkun aikaa, vilkkaan kentän liikennetilanne ja sääolot vaikuttavat aikatauluun. Tämä kuuluu lajin luonteeseen.

Ajo-ohjeet


Jämijärven lentokenttä  eli ”Jämi” sijaitsee Jämijärven kunnassa Satakunnassa, noin seitsemän kilometriä Jämijärven kirkonkylältä etelään.  Pääset navigaattorilla perille asettamalla kohteeksi Sormelantie 77.  Saapuessasi perille näkyy alamäessä lentokonehalli, jonka liepeiltä löydät purjelentäjät. Kysy rohkeasti tutustumiskurssipaikkaa paikallaolijoilta. Voit myös soittaa sihteerin numeroon, jonka näet yhteystiedot-sivulta.